22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Kapr po čínsku na sladkokyselo

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
zázvor mletý
mrkev 2 ks
pórek 1/2 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 01 h. 45 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Rybu, očistíme, osolíme a necháme 1 hodinu odležet. Pak kapra po 3 cm nařežeme.Do těchto zářezů nasypeme zázvor a pepř. Pak kapry obalíme v hladké mouce.
Na kostičky nakrájíme mrkev, pór, cibuli, petržel, celer. Na pánvi rozpálíme tuk, osmahneme nejdříve mrkev, pak ji vybereme a pak totéž s ostatní zeleninou. Nakonec upečeme rybu do červena a křupava na tomtéž tuku. Upečenou ji dáme na talíř a uchováme v teple.
Připravíme karamel, asi ze 3 - 4 kostek cukru. Do hotového karamelu přidáme ještě trochu cukru, octu, pepře a škrob rozkvedlaný ve vodě.
Do oleje, ve kterém se postupně osmahla zelenina, dáme zpět všechnu zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme trochu magi a touto směsí rybu polijeme.


 


RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...